Koersbal in de lift

Herman Gouma - Koersbaltoernooi

Herman Gouma – Koersbaltoernooi  (foto: Richard Weug)

Herman Gouma, een van de organisatoren van het koersbaltoernooi in de Vroomshoopse sporthal De Stobbe.

Op woensdag 29 april wordt vanaf 10.45 uur in de Vroomshoopse sporthal De Stobbe het jaarlijkse regionale koersbaltoernooi Salland-Vechtdal gehouden. Koersbal is met name in de regio een groeiende sport, vooral onder actieve senioren. Herman Gouma, een van de organisatoren, hoopt dat het ruim 200 deelnemers tellende toernooi in zijn jubilerende Vroomshoop op veel publieke belangstelling mag rekenen.

De grijze haren van Herman Gouma verraden dat hij geen jonkie meer is, maar zijn stralende glimlach geeft hem een jongensachtige uitstraling als hij enthousiast vertelt over het naderende koersbaltoernooi. Een toernooi dat hij met vele anderen organiseert. “Ik doe het zeker niet alleen. Er zijn gelukkig veel mensen die zich hiervoor inzetten.” In het kader van 150 jaar Vroomshoop is dit jaar voor Vroomshoop gekozen als toernooiplaats. Voor Vroomshoper Gouma een thuiswedstrijd dus. “Toch doe ik zelf niet mee. Er moeten andere dingen gebeuren op die dag. Ik hou me puur bezig met de organisatie”, aldus de voormalig beheerder van het MCC.

De koersbalsport zit in de lift volgens Gouma. Toch kleeft er nog een enigszins bejaard karakter aan deze sport. Herman Gouma knikt: “Dat klopt wel een beetje. Het zijn eigenlijk allemaal vijftigplussers en de meesten zijn nog een flink stukje ouder. Toch moet je niet onderschatten hoe fanatiek veel koersbalspelers zijn. Bijna iedereen speelt écht om te winnen. Maar het sociale karakter is minstens zo belangrijk. Koersbal is een sport voor actieve senioren die het leuk vinden om in beweging te zijn. Het is een rustige sport, waar mensen de tijd nemen voor een worp, een praatje en een kop koffie. Er doen ook mensen mee met een rollator. Sommigen rollen de bal vanaf een stoel de baan op. Dat mag ook. Koersbal is namelijk ook een sport waaraan iedereen mee kan doen. Ik hoop dat mensen gewoon eens komen kijken op 29 april. Misschien vinden ze koersbal wel net zo mooi als ik!”
Geïnteresseerde Vroomshopers die willen gaan koersballen, kunnen contact opnemen met Loes Leemrijse telefoon 0546-48 14 60.

Bron Weekkrant – De Koerier

Post your thoughts