Bekiek het maar

Brandweer Expositie

Brandweer Expositie (foto: Richard Weug)

De expositie van de Vroomshoopse brandweer wordt gehouden in de voormalige ijzerhandel van Piet Dam aan de Hoofdstraat.

Het kon niet uitblijven: een expositie in het jubeljaar 2009 over 150 jaar Vroomshoop. Vanaf vrijdagavond 5 juni 20.00 uur tot en met zaterdagavond 13 juni om 18.00 uur wordt de tentoonstelling Bekiek t maar gehouden in het Hervormde Centrum aan de Hoofdstraat in Vroomshoop.

In het recente verleden trokken eerdere exposities in Vroomshoop altijd veel publiek, omdat veel oudere Vroomshopers de relatief nog jonge geschiedenis van het dorp zelf hebben meegemaakt.. Ook voor de komende tentoonstelling Bekiek t maar verwacht de organisatie flink wat publiek in de vele zalen van het Hervormd Centrum.
Werkgroeplid en vormgever John Mulder heeft fascinerende fotowanden gemaakt. Er zijn fraaie decors gemaakt, die het verleden van de Hammerstraat en omgeving laten herleven. Naast verleden en het heden is er ook op verrassende wijze aandacht voor de toekomst van Vroomshoop. In een bruin café kunnen de bezoekers op adem komen met een hapje en een drankje en genieten van schilderijen van een tiental Vroomshoopse kunstenaars. Die hebben, hoe kan het anders, speciaal voor deze expositie hun Vroomshoop op het doek vereeuwigd. In de kerkzaal kan iedere expositiedag worden genoten van zang en muziek. Zo wordt onder meer het 110-jarige Van Dam-kerkorgel bespeeld door Vroomshoper Jan Labrijn.

Op vrijdagavond 5 juni opent burgemeester Helmer Koetje van de gemeente Twenterand de expositie om 20.00 uur. Eerder die avond is dan al de opening geweest van de expositie van de Vroomshoopse Brandweer. Deze expositie wordt gehouden in de voormalige ijzerhandel van Piet Dam aan de Hoofdstraat. Brandweermannen Jan Jansen en Martijn Roberg zijn samen met vele andere vrijwilligers verantwoordelijk voor deze prachtige tentoonstelling. De brandweerexpositie is tot en met zaterdag 13 juni geopend, behalve op zondag. De openingstijden voor beide exposities zijn op doordeweekse dagen van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdagen van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Bron: Weekkrant – De Koerier

Post your thoughts